Rigsarkivets logo
Forside>DEL 1: Skriften og dens historie>DEL 2: Lær at læse gotisk skrift>DEL 3: Øvelse gør mester
Del 2 - side 1 af 5

Lær at læse gotisk skrift

Hvis du har gennemført den første del af dette kursus, ved du nu lidt om, hvad gotisk håndskrift er, og hvornår den blev brugt. Du har endvidere set en oversigt over bogstaverne i det gotiske alfabet, som du forhåbentlig er blevet fortrolig med.

I denne del af kurset går vi fra teori til praksis. Her kan du nemlig prøve kræfter med at læse en række ord skrevet med gotisk skrift. At læse gotisk skrift er noget, man kun lærer ved at øve sig!

Selv om du har øvet dig på det gotiske alfabet i den første lektion, kan det i starten godt drille, når du skal tyde de enkelte bogstaver i en sammenhæng. Denne del af kurset starter derfor med, at du får en række tips til at læse gotisk skrift.

Derefter får du mulighed for at prøve kræfter med at læse ord fra både kirkebøger og skifter. Det sker i nogle interaktive øvelser, hvor du selv skal prøve at tyde de gotiske ord og bagefter kan få svar på, om du har gjort det rigtigt.

Ligesom i resten af kurset kan du, når du er færdig med at læse en side i kurset, gå videre til den næste side ved at klikke på "Gå videre" øverst i den højre spalte. Øverst på siden under stregen kan du se, i hvilken del af kurset du lige nu befinder dig. Ved at klikke på et af linkene her kan du også altid gå videre til en anden del af kurset eller komme tilbage til forsiden.

God fornøjelse!

Foto af dokument med segl

At kunne læse gotisk skrift åbner en ny vej til fortiden.