Kilderne.dk – gratis undervisningsportal

Kom helt tæt på 800 års danmarkshistorie med Kilderne.dk, Rigsarkivets online platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne.

En autentisk oplevelse

Kilderne.dk bliver elevernes nysgerrighed vakt gennem gode historier, detektivarbejde og direkte adgang til uredigerede arkivalier. Rigsarkivets samling dokumenterer Danmarks historie sort på hvidt, og når eleverne selv dykker ned i arkivalierne, får de et enestående indblik i såvel store, historiske begivenheder som helt almindelige menneskers liv og vilkår i forskellige perioder.

Kildekritik i praksis

I alle forløbene arbejder eleverne med de originale kilder, som optræder i både en digitaliseret version og i en transskriberet version, som er let at læse. I øvelserne og værktøjspakkerne er der fokus på kildekritik, og eleverne øver sig i at stille kritiske spørgsmål til kilderne, analysere dem og vurdere deres værdi. Alt materialet tager højde for grundskolen og ungdomsuddannelsernes faglige mål og læreplaner, og mange af forløbene er ledsaget af detaljerede lærervejledninger.

Én indgang til undervisningstilbud

Undervisningsportalen er bygget op, så du som lærer og underviser – udover en let adgang til de enkelte undervisningstilbud – også kan danne dig et overblik over, hvilke undervisningstilbud der behandler hvilke temaer. Undervisningsportalen er under løbende udvikling og vil blive tilføjet nyt indhold.

Gå på opdagelse på Kilderne.dk