Om Rigsarkivets skoletjeneste

Rigsarkivets skoletjeneste giver eleverne en let og spændende indgang til kildekritik og Danmarkshistorie. Her får de alle sanser i spil, og der er plads til forskellige læringsstile.

Ved besøg kommer klasserne dybt ind vores gamle arkivmagasiner ved Christiansborg. Her præsenterer vi dem for en historisk fortælling, mens vi fremviser en række autentiske, historiske dokumenter. Herefter får eleverne en række “arkivpakker” med kilder, genstande og opgaver. Dem skal de bruge i vores historieværksted, hvor de fortolker kilder og laver små præsentationer.

Unikke oplevelser

Rigsarkivet byder på fire unikke læringsoplevelser, der river eleverne ud af den hverdag, de kender fra klasseværelset. De kommer:

  • tæt på fortidens mennesker i form af vores historiske kilder.
  • ind i et helt anderledes læringsmiljø i mødet med vores magasiner og historieværksted.
  • i kontakt med erfarne, historieuddannede underviser, der kender til Danmarkshistorie, kildekritik og Rigsarkivets samlinger.
  • til at tolke kilder for at opklare et konkret, historisk mysterium.

Vores undervisningstilbud fokuserer på centrale historiske perioder og kanonpunkter. Tilbuddene kan derfor bruges som både forberedelse til eksamen og som indgang til nye historiske emner.

Rigsarkivet understøtter Forenklede Fælles Mål

Alle tilbuddene relaterer sig til kompetencemålene og færdigheds- og vidensmål i Forenklede Fælles Mål. Vi søger derfor at levere undervisning, som understøtter at ”For at kunne arbejde med relationer mellem fortalt og levet historie (fortiden) må eleverne gennem undervisningen opnå stadig mere kvalificerede færdigheder i at håndtere kilder.”

Kontakt Rigsarkivets skoletjeneste

Få mere information om vores tilbud, bestilling og transportmuligheder.

Skriv til skoletjeneste@sa.dk eller ring til os på telefon 33 92 33 10 (dagligt mellem 9 og 15).

Undervisningen foregår på Rigsarkivet, København.