Tidslinjer – Kilder i historie

I Rigsarkivets digitale tidslinjer for kan du og din klasse gå på opdagelse i originale kilder, samle viden og selv være med til at skabe forståelse og sammenhænge i centrale historiske begivenheder.

Rigsarkivets tidslinjer er en kronologisk opbygget samling af kilder, der belyser et centralt historisk emne fra flere forskellige vinkler. Hver tidslinje indeholder en bred vifte af forskellige kilder med tilhørende niveaudelte arbejdsspørgsmål. Det giver eleverne mulighed for selv at arbejde grundigt med kildekritik og give deres egen fortolkning af historien.

Kilderne findes både i original og i transskriberet udgave. Eleverne får derfor fornøjelsen af at se de smukke originale dokumenter samtidig med, at de, ved hjælp af transskriptionerne, støttes i at læse dem.

Tidslinjerne giver et grundigt indblik i kilderne, men beskriver ikke hele historien om fx den danske slavehandel. Det vil være en fordel at supplere med andre materialer, som historiebøger mv.

Tidslinjerne til folkeskolen understøtter de nye Forenklede Fælles Mål, idet der lægges op til kildearbejde, historiebrug samt analyse og vurdering af historiske sammenhænge og problemstillinger.