Kultur på Slotsholmen

Slotsholmen er hjem for en lang række museer og kulturinstitutioner, der tilbyder oplevelser for folk i alle aldre.

Slotsholmen er Københavns og hele landets historiske hjerte. I mere end 600 år har området været base for den danske regeringsmagt – her boede kongerne, og her ligger i dag Folketinget.

Men her ligger også en række museer og kulturinstitutioner, der tilbyder oplevelser til alle: Her er barske våben og stof til balletdrømme, ruinerne af tidligere slotte og fortællinger fra hele Danmarks historie. De findes på Rigsarkivet, hvor læsesalen er åben året rundt og hvor der er både skiftende udstillinger, events og aktiviteter.

Slotsholmen byder også på jødisk kultur med skæve vinkler, Thorvaldsens mange skulpturer, smukke repræsentationslokaler i kongelig pragt, Hofteatrets stemningsfulde rum samt fotokunst og ny arkitektur i Den Sorte Diamant. Der er nok at gå på opdagelse i.

Samarbejde mellem museer på Slotsholmen

En række af Slotsholmens museer og kulturinstitutioner samarbejder om at give alle adgang til de mange kulturoplevelser og rekreative glæder, som området rummer.

Det er altid gratis at komme på besøg på Rigsarkivet, opleve udstillingerne eller deltage i aktiviteterne.

I udvalgte perioder kan man også købe en fællesbillet, der giver rabat til museerne og kulturinstitutionerne på Slotsholmen. Billetten kan blandt andet købes hos Wonderful Copenhagen og i Slotsholmens museer. Den giver adgang til: