Danske og internationale slægtshistoriske organisationer

Rigsarkivet samarbejder med flere slægtshistoriske organisationer i både ind- og udland. Her på siden finder du en introduktion til de forskellige organisationer.

Rigsarkivet samarbejder også med danske arkiver i Privatarkivudvalget. Desuden er sammenslutninger af lokalarkiver samt organisationen Danske Museer repræsenteret i Rigsarkivets brugerråd.

Danske

+ Åben alle- Luk alle
 • Danske Slægtsforskere

  Slægts-, personal- og lokalhistorisk forening, hvor medlemmer kan deltage i møder, foredrag og undervisning hos de mere end 40 lokalforeninger spredt over hele landet. Foreningen tilbyder også et stort online forum, hvor du kan finde svar på og dele viden omkring slægtshistoriske spørgsmål samt få hjælp til bl.a. tydning af tekster.

  Foreningen er repræsenteret i Rigsarkivets brugerråd, herunder brugerrådet for Arkivalieronline. Derudover samarbejder Rigsarkivet på en række andre områder med foreningen, bl.a. står lokalforeningerne for den frivillige vejledning på Rigsarkivets læsesale.

  Besøg Danske Slægtsforskere

 • Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

  Genealogisk og personalhistorisk forening, der udsender årbogen Personalhistorisk Tidsskrift til formidling af faglig viden. Foreningen afholder forskellige arrangementer for medlemmer, herunder foredrag i samarbejder med Rigsarkivet og er repræsenteret i flere af Rigsarkivets brugerråd.

  Besøg Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Internationale

+ Åben alle- Luk alle
 • Ancestry

  Amerikansk virksomhed, der tilbyder oprettelse af digitale stamtræer og står bag den internationale database Ancestry Library. I Ancestry Library kan abonnenter finde vejledning og søge efter personoplysninger i digitaliserede arkivalier fra USA, Europa, Australien og flere lande.

  Rigsarkivet udveksler billeder af kirkebøger og afskrifter af kirkebøger og folketællinger med Ancestry. Læs mere om aftalen her

  Besøg Ancestry

  Rigsarkivet tilbyder i 2019 gratis adgang til Ancestry Library fra vores læsesale. Se her, hvordan du får adgang

 • Family Search

  International slægtsdatabase med gratis adgang til at søge i indscannet og indtastet arkivmateriale fra hele verden. Som abonnent kan du oprette et dynamisk stamtræ og deltage i indeksering af arkivmateriale.

  Family Search har i tidens løb affotograferet en del af Rigsarkivets samlinger mod, at Rigsarkivet har modtaget en kopi af billederne.

  Besøg Family Search

 • Danish Family Search

  Privat database med adgang til digitaliserede danske arkivalier. Registrerede brugere har mulighed for at deltage i indtastning, dele deres viden og finde svar på slægtshistoriske spørgsmål i et online forum.

  Besøg Danish Family Search