fredag 26. feb. 2021

Vinterens corona-restriktioner i Rigsarkivet

Her får du et overblik over, hvad COVID-19 restriktionerne betyder for dig, der bruger Rigsarkivet som borger eller myndighed.

Read news on COVID-19 restrictions in English.

For dig, der bruger læsesalene

Følg vores opdaterede information om foråret på Rigsarkivets læsesale, med vigtig information til  dig der vil besøge en af vore læsesale.

For dig, der arbejder i en myndighed

Rigsarkivet genåbner nu for modtagelse af samfundskritiske afleveringer af arkiveringsversioner og papirarkivalier. Det betyder, at hvis man som myndighed har:

  • data fra it-systemer, som skal afleveres til Rigsarkivet, og som står foran sletning i henhold til gældende lovgivning, så kan Rigsarkivet nu igen modtage dem til test.
  • papirarkivalier, som man har brug for at kunne tilgå i sin opgaveløsning, så kan afleveringen gennemføres nu, så arkivalierne kan tilgås via Rigsarkivets normale tjenester.

Kontakt Rigsarkivet via mailbox@sa.dk, hvis du som myndighed ønsker at gøre brug af denne ordning.

For dig, der vil kontakte Rigsarkivet 

Du kan skrive til Rigsarkivet for at få hjælp og vejledning, ligesom du kan ringe til os. Se hvordan du kontakter Rigsarkivet her.

For dig, der søger adgang eller bestiller oplysninger om dig selv

Vores sagsbehandlingstider er forlængede som følge af corona-nedlukningen. Se Bekendtgørelse om midlertidig ophævelse af sagsbehandlingsfrister på arkivlovens område. Dvs. hvis du bestiller oplysninger om dig selv, eller søger tilladelse til at benytte materiale i Rigsarkivet, der ikke er umiddelbart tilgængelig, må du forvente at der går flere måneder før du får svar. Vi bestræber os selvfølgelig på at behandle din ansøgning eller bestilling så hurtigt som muligt.

Se en lille film om, hvordan det foregår, når vi finder oplysninger i arkiverne:

Linker til film. Bestil oplysninger om dig selv

 

 

 

 

For dig, der vil bruge Rigsarkivet online

Brug Rigsarkivet online – som lærer, ny i slægtsforskning eller studerende. Du kan også være med til at gøre kulturarven tilgængelig for flere, ved at indtaste kilder hjemmefra. Tjek fx det nye indtastningsprojekt Dødsattester 2.0, med kilder fra hele landet. Der er masser at tage fat på online: Din og Danmarks historie er nemlig få klik væk.

Hold dig opdateret

Rigsarkivet følger samme retningslinjer som bibliotekerne i forhold til regionale restriktioner og nedlukninger. Følg selv med på coronasmitte.dk, da der som bekendt kommer nye restriktioner og retningslinjer løbende.

Denne nyhed er senest opdateret: 28. april 2021.