torsdag 14. jan. 2021

Vinterens corona-restriktioner i Rigsarkivet

Her får du et overblik over, hvad COVID-19 restriktionerne betyder for dig, der bruger Rigsarkivet som borger eller myndighed.

Read news on COVID-19 restrictions in English.

Rigsarkivet er lukket for fysisk fremmøde foreløbig frem til mandag den 8. februar 2021. Det gælder både de fire læsesale og vore adresser i Rigsdagsgården 9 og på Kalvebod Brygge 34 i København.

For dig, der bruger læsesalene

Læsesalene i København, Odense, Viborg og Aabenraa er lukkede foreløbigt frem til 8. februar. Alle aktive lån af arkivalier er forlænget til den 15. februar 2021. Bestiller du nye arkivalier, skal du vente med at besøge læsesalen, til du har fået en mail med besked om at dine arkivalier er klar til brug. Vi ekspedere din bestilling så hurtigt vi kan, når Rigsarkivet genåbner, men vi kan ikke have alle bestillinger klar til brug på læsesalens første åbningsdag.

For dig, der arbejder i en myndighed

Frem til 8. februar har alle Rigsarkivets afdelinger lukket for modtagelse og test af arkiveringsversioner og for myndighedsudlån.

For dig, der vil kontakte Rigsarkivet 

Du kan skrive til Rigsarkivet for at få hjælp og vejledning, ligesom du kan ringe til os. Se hvordan du kontakter Rigsarkivet her.

For dig, der søger adgangstilladelse

Ansøger du om tilladelse til at benytte materiale i Rigsarkivet, der ikke er umiddelbart tilgængelig, må du regne med at vi, i nogle tilfælde, ikke kan nå at besvare din henvendelse indenfor de lovede 14 dage. Vi bestræber os på at behandle din ansøgning så hurtigt som det, på trods af forholdene, er muligt.

For dig, der vil bruge Rigsarkivet online

Brug Rigsarkivet online – som lærer, ny i slægtsforskning eller studerende. Du kan også være med til at gøre kulturarven tilgængelig for flere, ved at indtaste kilder hjemmefra. Tjek fx det nye indtastningsprojekt Dødsattester 2.0, med kilder fra hele landet.

Der er masser at tage fat på online: Din og Danmarks historie er nemlig få klik væk.

Hold dig opdateret

Rigsarkivet følger samme retningslinjer som bibliotekerne i forhold til regionale restriktioner og nedlukninger. Følg selv med på coronasmitte.dk, da der som bekendt kommer nye restriktioner og retningslinjer løbende.

Denne nyhed er senest opdateret: 14. januar 2021.