fredag 20. dec. 2019

Vi flytter læsesal i København og afslutter derfor dine aktive lån

Fredag den 17. januar om eftermiddagen afslutter vi alle aktive lån, der er i brug på læsesalen i København. Vil du fortsat benytte arkivalierne på læsesalen i Den Sorte Diamant, skal du bestille dem igen.

Sidste åbningsdag på Rigsarkivets læsesal på Slotsholmen er fredag den 17. januar 2020. Når læsesalen er lukket kl. 13, går vi i gang med at afslutte alle aktive lån, dvs. alle de lån, der ligger klar til benyttelse og har status ”På læsesal”. Vil du benytte arkivalierne på læsesalen i Den Sorte Diamant, skal du genbestille dem. Så snart lånene er afsluttede, kan du bestille arkivalierne igen til brug på vores nye læsesal.

Det er alene lån, som er ekspederet frem til læsesalen på Slotsholmen, der bliver afsluttet. De lån, der er bestilt, men ikke ekspederet endnu, bliver ekspederet til vores nye læsesal og kan anvendes fra mandag den 27. januar, hvor vi åbner og fremadrettet tirsdag-torsdag.

Du kan også selv afslutte dine lån og genbestille

Du behøver ikke vente på, at vi afslutter dine lån. Du kan altid selv afslutte dem og bestille igen til en senere dato.

Du kan genbestille arkivalier fra ”Mine bestillinger”

Når du er logget ind, skal du gå til menupunktet ”Mine bestillinger”. På listen ”Afsluttede bestillinger” trykker du på ”Bestil” ud for hver af de arkivalier, du vil genbestille.

Er det arkivalier, du har søgt og fået tilladelse til, skal du huske at anføre journalnummeret på tilladelsen – også ved genbestilling.

Læsesalen hedder stadig ”København”

Når du bestiller arkivalier i Daisy, hedder læsesalen det samme som altid, nemlig ”København”.

Læsealen er lukket i uge 4

Fra den 20.-24. januar flytter vi læsesalen fra Slotsholmen til Rigsarkivets og Det Kgl. Biblioteks fælles læsesal i Den Sorte Diamant. I den uge holder vi helt lukket på læsesalen.

Du kan selvfølgelig godt bestille arkivalier, mens vi holder lukket.

Vi ekspederer også arkivalier fra magasin til læsesal i uge 4, så vi kan være klar til læsesalens åbning mandag den 27. januar, som er eneste mandag, vi holder åbent. Hvis du har bestillinger, der bliver ekspederet i løbet af uge 4, vil du få en almindelig mail med besked om, at de bestilte arkivalier er klar til brug på læsesalen, også selvom læsesalen er lukket.

Vi ekspederer ikke til læsesalen fredag den 17. januar

Fredag den 17. januar 2020 bliver der ikke kørt arkivalier fra magasin til læsesalen på Slotsholmen.

Den fælles læsesal ‘Forskningslæsesalen’ åbner den 27. januar 2020.

Åbningstider på Rigsarkivets læsesal på Den Sorte Diamant.