fredag 19. jun. 2020

Sommer på Rigsarkivets læsesale

Sommeren står for døren - også i Rigsarkivet. Nogle af vore læsesale har lukket, andre har begrænsede åbningstider og fjernlånet mellem læsesalene holder sommerpause. Læs om sommeren på din læsesal.

I Odense og Aabenraa holder læsesalene lukket i juli måned

Læsesalene i Odense og Aabenraa holder lukket i juli måned. I den øvrige sommerperiode har læsesalene åbent med deres sædvanlige åbningstider.

I København har læsesalen kortere åbningstid

I både juli og august måned lukker læsesalen i København en time tidligere end normalt, nemlig kl. 17. Se åbningstider for forskerlæsesalen i Den Sorte Diamant.

Begrænset vejledning på alle læsesale

Vær opmærksom på at der er stadig er begrænset vejledning på læsesalene for at minimere smittefare. Det kan du læse om i vore midlertidige retningslinjer. Desuden er åbningstiden i vejledningen i København ændret i sommerperioden. I juli er der således begrænset vejledning kl. 10-15.30 og i august kl. 9-16.30. I uge 31 er der kun vejledning tirsdag og onsdag formiddag.

I Viborg er læsesalen åben som normalt

Læsesalen i Viborg er åben hele sommeren med sædvanlige åbningstider.

Fjernlån mellem læsesalene er sommerlukket

På grund af sommerferie bliver der som sædvanlig ikke sendt arkivalier eller film i fjernlån i juli måned. Sidste frist for bestilling af fjernlån til ekspedition inden sommerpausen er torsdag den 25. juni 2020 kl. 12.00. Ferielukningen gælder ekspedition af fjernlån i hele Rigsarkivet.

God sommer!

Husk, at du selvfølgelig kan bruge Rigsarkivet online hele sommeren. Få inspiration til, hvordan du kan fordybe dig i historien her.