torsdag 11. apr. 2019

Seniorforsker i Rigsarkivet vinder pris til Krimimessen

Tyge Krogh modtager Tage la Cour-diplomet 2019 for sin bog ”Det store natmandskomplot – en historie om 1700-tallets kriminelle underverden.”

Billede: Lone Pedersen, Krimisiden.dk

Til Krimimessen i Horsens sidste weekend modtog arkivar og seniorforsker i Rigsarkivet Tyge Krogh det anerkendende Tage la Cour-diplom for sin bogudgivelse ”Det store natmandskomplot – en historie om 1700-tallets kriminelle underverden,” der i efteråret 2018 genudkom i en ny udgave.

Historisk spænding

Det store natmandskomplot – en historie om 1700-tallets kriminelle underverden” er skrevet af Tyge Krogh efter årelang forskning i 1700-tallet, og han dækker fyldestgørende en gammel kriminalsag på baggrund af forhørsreferater og brevudveksling mellem de implicerede myndigheder – gennem dramaturgisk opbygning og ikke mindst spænding. Om den historiske hændelse skriver forlaget:

”Året er 1734. En lokal bonde bliver fundet myrdet. Nogen har brækket halsen på ham, og mistanken falder på de lokale natmænd, der lever et forhutlet liv på samfundets bund. Forvalteren Niels Lind har påtaget sig den juridiske rolle og fører sagen. Men forhørene handler ikke kun om drabet. Lind har sin egen dagsorden, og i et særegent samspil mellem den lille købstads spidser kommer processen til at omhandle natmændenes generelle tyverier og usædelighed og løfter fligen af en hel kriminel underverden, der har tråde ud over hele Sjælland.”

Prisværdig kriminallitteratur

Det er Det Danske Kriminalakademi, der hvert år anerkender god kriminallitteratur med prisoverrækkelsen på Krimimessen. Foruden Tage la Cour-diplomet uddelte akademiet i weekenden prisen for årets danske krimi, årets udenlandske krimi samt årets debutantdiplom og Anton Koch-diplomet.

Læs mere om de andre prismodtagere på Krimimessens hjemmeside.