mandag 1. maj. 2017

Se foredrag om lægdsruller på YouTube

Gik du glip af foredraget 'Lægdsruller - en fantastisk kilde til din slægtsforskning' den 6. april? Se det nu på YouTube.

Den 6. april kunne du på Rigsarkivet i København høre foredraget Lægdsruller – en fantastisk kilde til din slægtsforskning. 

Vi filmede foredraget, så du nu kan se det hjemmefra i sin fulde længde på YouTube.

Hvor boede din oldefar, hvor kom han fra, og hvor flyttede han hen? Foredraget gør dig klogere på, hvad du som slægtsforsker kan bruge lægdsrullerne til, og hvordan man arbejder med dem. Foredraget har særligt fokus på lægdsruller fra København.

Læs også mere om hvordan du bruger lægdsrullerne her

Nyt indtastningsprojekt: Navneregistre til de københavnske lægdsruller

I Rigsarkivets nyeste indtastningsprojekt kan man indtaste navneregistre til de københavnske lægdsruller. Det nye indtastningsprojekt gør det nemmere for dig at finde dine aner, hvis du er i familie med en af de mange, der flyttede til København fra provinsen. De blev nemlig ikke noteret i registret under fødenavn, men under fødested!

Hvis du har lyst til at blive frivillig indtaster, får du sidst i filmen en kort introduktion til indtastningsprojekterne og indtastningsportalen, og du kan høre en frivillig indtaster fortælle om sine erfaringer.

Læs mere om at blive frivillig indtaster her