tirsdag 5. dec. 2017

Rigsarkivets arkivalier har hovedrollen i julekalender for slægtsforskere

Det er arkivalierne og den praktiske anvendelse af dem, der har hovedrollen i de 24 små vejledningsfilm Dansk Genealogi og Personalhistorie har lavet som julekalender til slægtsforskere. Filmene viser, hvordan man arbejder med forskellige arkivalier, først og fremmest fra Rigsarkivet, men også fra Københavns Stadsarkiv. I flere af filmene deler Michael Dupont fra Rigsarkivet ud af sin viden om lægdsruller.

Hver dag indtil juleaften 2017 publicerer Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie en film, der på 4-5 minutter fortæller, hvordan du kan arbejde med fx lægdsruller, fattigvæsen, faderskabssager, skattemandtal, opslagsværker m.m. En stor del af filmene tager udgangspunkt i arkivalier, du kan finde og benytte på Arkivalieronline.

De 24 film er produceret af Michael Dupont (Overassistent, Rigsarkivet), Jørgen Mikkelsen (Arkivar, Rigsarkivet) og Tommy P. Christensen (kulturhistoriker).

Se vejledningsfilmene her

Om Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie er Danmarks ældste forening for slægtsforskning. Foreningen har som formål at vække og vedligeholde interessen for slægtsforskning og personalhistorie samt  formidle viden om disse emner. De sidste par år har Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie i samarbejde med Rigsarkivet afholdt en række foredrag om forskellige slægtshistoriske emner.

Læs mere om Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

 

Skærmklip fra vejledningsfilm fattigvæsnets forhandlingsprotokoller

Skærmklip fra vejledningsfilm om om fattigvæsen. Her viser Jørgen Mikkelsen (Arkivar, Rigsarkivet) hvordan du finder frem til fattigkommissionens forhandlingsprotokoller i Slagelse Rådstue på Arkivalieronline.