onsdag 27. maj. 2020

Rigsarkivet genåbner efter corona

Efter to måneders nedlukning, er der godt nyt til dig, der bruger Rigsarkivet. Vi åbner igen! Det sker med forskudt åbning fra tirsdag den 2. juni, hvor vi slår dørene op og byder læsesalsgæster indenfor.

Vi er glade for at kunne genåbne Rigsarkivet og vore fire læsesale og genoptage mange af vore øvrige services og aktiviteter. Læsesalene genåbner lidt forskudt, men efter deres normale åbningstider.

Sådan åbner læsesalene

  • Viborg og Aabenraa åbner tirsdag den 2. juni
  • Odense åbner onsdag den 3. juni
  • København åbner tirsdag den 9. juni

Nye midlertidige retningslinjer på læsesalene

Da din sikkerhed er vigtig for os, har vi indført en række midlertidige tiltag, som gør, at du trygt kan besøge læsesalene, men som medfører nogle begrænsninger for dig, som bruger. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og justerer derfor løbende vores service og tilbud, i takt med genåbningen af Danmark. Du kan se de midlertidige retningslinjer her, og følg altid myndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk

Skriv og ring til os – vores hovednummer virker igen

Du kan få hjælp og vejledning ved at skrive til Rigsarkivet eller ringe til os. Rigsarkivets hovednummer er nu genåbnet, så ring 33 92 33 10, hvor du kan få arkivfaglig vejledning mandag-torsdag 12-15 og fredag 10-13. Se øvrige telefontider her.

Arrangementer i Rigsarkivet

Alle fysiske arrangementer i Rigsarkivet er fortsat aflyst eller udskudt grundet forsamlingsgrænsen på 10 personer. Dette gælder også kurser samt Rigsarkivets samarbejde med frivillige på fotoværksteder, der fortsat er lukkede.

Behandling af ansøgninger om arkivadgang

I Rigsarkivet kan vi igen behandle ansøgninger om arkivadgang. Men nedlukningen har medført, at man må forvente længere svar- og sagsbehandlingstider i den kommende tid. Vi gør, hvad vi kan, for at man får svar hurtigst muligt. Se særbekendtgørelse om midlertidig ophævelse af sagsbehandlingsfristen, gældende frem til 1. september 2020.

Myndigheder kan igen aflevere og låne arkiver

Fra 27. maj har vi også åbnet for modtagelse af arkiveringsversioner og papirarkivalier, ligesom myndighedslånet er genåbnet. Det kan du læse mere om her.

Brug Rigsarkivet online

Alle vores digitale tilbud og tjenester er selvfølgelig i almindelig drift, så du kan fortsat benytte fx ArkivalieronlineIndtastningsportalen og digitale undervisningstilbud. Få inspiration til at dykke ned i din og Danmarks historie online.