mandag 31. maj. 2021

Rigsarkivet flytter fra Rigsdagsgården til Kalvebod Brygge

1. juni 2021 slår vi dørene op til Rigsarkivets nye lokaler i København. Mød os i receptionen på Kalvebod Brygge 34. Læsesalen i København finder du fortsat i den Sorte Diamant.

Rigsarkivets nye hovedsæde på Kalvebod Brygge 34 står nu færdigt. Vi har gennem længere tid haft hele 3 adresser i København. Arkivbrugere skal fortsat møde Rigsarkivet i den Sorte Diamant, hvor vi har fælles læsesal med det Kongelige Bibliotek. Men Rigsarkivets kontorer og medarbejdere flytter fra Rigsdagsgården på Slotsholmen til Kalvebod Brygge 34, hvor en stor del af medarbejderne og vore magasiner har haft til huse i mange år.

Farvel til Rigsdagsgården og goddag til Kalvebod Brygge

Receptionen på Kalvebod Brygge åbner tirsdag d. 1. juni. Det betyder at vores reception i Rigsdagsgården 9 er åben for sidste gang, mandag den 31. maj. Receptionen er åben alle hverdage kl. 9-16. Se øvrig kontaktinformation her.

Rigsarkivet har boet over 300 år i lokalerne i Rigsdagsgården. Og selvom det er lidt vemodigt at forlade det gamle Geheimearkiv, så glæder vi os til nye og moderne lokaler for både medarbejdere og besøgende. Rigsarkivar Anne Sofie Jensen siger: ”Det bliver dejligt at flytte sammen på én adresse i København. Det har vi glædet os til i mange år. På Kalvebod Brygge får vi nye, moderne rammer om Rigsarkivets arbejde med at skabe endnu mere værdi for alle vores brugere af de mange data, som Rigsarkivet bevarer.”

At flytte i en coronatid

Mange af Rigsarkivets medarbejdere er stadig hjemsendte pga. corona og arbejder hjemmefra. Du kan møde os i receptionen som leverandør, myndighed, samarbejdspartner eller virksomhed. Men kontorerne bliver først indtaget af medarbejdere i løbet af de næste måneder. Har du behov for at tale med en bestemt medarbejder, er det derfor en god ide at have en aftale i forvejen. Se, hvordan du kontakter Rigsarkivet.

Sådan kan du som myndighed aflevere og låne arkivalier

Når du som myndighed vil aflevere arkivalier eller hjemlåne materiale fra egne arkiver, skal du fra 1. juni henvende dig i receptionen på Kalvebod Brygge 34. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer vedrørende corona og beder dig om at gøre det samme. Se retningslinjerne på coronasmitte.dk Læs om genåbning af både aflevering og myndighedslånet.

Læsesalen finder du fortsat i den Sorte Diamant

Hvis du vil se eller bruge arkiverne eller have hjælp og vejledning til at bruge Rigsarkivets samlinger, skal du fortsat møde os på læsesalen i Den Sorte Diamant. Du kan ikke få adgang til Rigsarkivets magasiner eller samlinger ved at møde op på Kalvebod Brygge, ligesom vi ikke kan tilbyde at vejlede i, hvordan du bruger eller bestiller arkivalier i receptionen. Se i stedet, hvordan du bruger læsesalene eller hvordan du kan få hjælp og vejledning.