fredag 30. okt. 2015

Rigsarkivet, Aarhus flytter til Viborg

Rigsarkivet, Aarhus flytter til Viborg. Læsesalen i Aarhus lukker og personale og arkivalier flytter til Rigsarkivet, Viborg. Flytningen får konsekvenser for bestilling og lån af arkivalier fra den 26. november 2015 til ind i foråret 2016. Find de vigtigste informationer her.

Sidste åbningsdag på læsesalen i Aarhus

Den 18. december 2015 er sidste dag, hvor læsesalen i Rigsarkivet, Aarhus holder åbent.

Bestilling af arkivalier fra Rigsarkivet, Aarhus

Til og med 18. december 2015 kan du bestille arkivalier fra magasinerne på Vester Allé til brug på læsesalen i Aarhus. Herefter kan du ikke vælge Aarhus som læsesal.

Til og med 10. december 2015 kan du bestille arkivalier fra magasinerne i Skejby til brug på læsesalen i Aarhus. Herefter kan du ikke vælge Aarhus som læsesal til lån fra magasinerne i Skejby.

Bestilling af arkivalier fra Rigsarkivets øvrige magasiner

Til og med 26. november 2015 kan du bestille arkivalier fra Rigsarkivets øvrige magasiner til brug på læsesalen i Aarhus. Herefter kan du ikke vælge Aarhus som læsesal til fjernlån fra Rigsarkivets øvrige magasiner.

Vi afslutter alle aktive bestillinger til læsesalen i Aarhus

Fredag den 18. december 2015 kl. 13 afslutter vi alle aktive lån bestilt til brug på læsesalen i Aarhus, og arkivalierne bliver sendt retur til magasinet. Du kan bestille arkivalierne til brug på andre læsesale, når det aktive lån er afsluttet.

Bestilling af arkivalier der er under flytning

I løbet af foråret 2016 flytter vi arkivalierne fra Aarhus til Rigsarkivet, Viborg. Mens arkivalierne er under flytning kan de ikke lånes. Hvis du bestiller arkivalier, der er under flytning, vil du få besked herom i Daisy. Arkivalierne vil som udgangspunkt være under flytning i op til 4 uger.

Du skal selv rette din brugerprofil

Hvis du i din brugerprofil har Aarhus som favoritarkiv, skal du selv ændre dette til et andet arkiv.

Du ændrer indstillingen ved at logge ind, vælge ‘Gå til mine sider’ og derefter ‘Ret brugerprofil’.