tirsdag 1. jun. 2021

Orlogsbasen finder du på lex.dk

Orlogsbasen ligger nu frit tilgængelig på lex.dk, så du kan finde alverdens information om danske flådeskibe fra perioden 1690-1848.

På trap.lex.dk finder du 2271 artikler om danske flådeskibe fra 1690 til 1848. Sammen med en række andre kulturinstitutioner, har Rigsarkivet i samarbejde med Trap Danmark, samlet danske vidensdatabaser og specialværker på lex.dk. En af disse databaser er Orlogsbasen.

250 års illustreret dansk skibshistorie

Orlogsbasen formidler den virtuelle Danmarkshistorie om 250 års skibsbyggeri på Holmen. Artiklerne er sammensat af data om skibene, en kort tekst om skibets historie og billeder af skibstegninger fra Rigsarkivets samlinger eller af skibsmodeller fra Orlogsmuseet. Databasen og dansk søfartshistorie har dermed fået nyt liv på trap.lex.dk.

Samarbejde på tvæs sætter data i spil

Om samarbejdet siger Rigsarkivar Anne-Sofie Jensen: ”Det er et godt eksempel på, hvordan samarbejde på tværs af sektoren bidrager til at få Rigsarkivets data i spil til flere.” Udover artikler om hvert skib, finder du på trap.lex.dk finde temaer om Holmen, skibstegninger, videnskab, kunst, arkitektur og Orlogsskibe. Indholdet fra Orlogsbasen er på trap.lex.dk fremstillet på en moderne, tilgængelig facon, så databasen kan leve videre under lex.dk.

Du kan læse mere om Orlogsbasen og finde artikler om skibene her.