mandag 6. jul. 2020

Nyt på Arkivalieronline i juni

Mange er allerede gået på sommerferie, men med skiftende vejr, er der dage hvor man helst vil holde sig indendørs. På sådan nogle dage kan du nu dykke ned i nye digitaliseringer på Arkivalieronline.

I juni måned er Arkivalieronline blevet opdateret med bl.a. nye registrant- og brevsager fra Danske Kancelli, som var  var kongeriget Danmarks vigtigste lov- og regeringskontor fra slutningen af middelalderen og frem til 1848. Læs om hvordan du kommer i gang med at bruge arkiverne fra Danske Kancelli her.

Digitaliseringerne fra Viborg Landsting fortsætter og du kan nu finde flere irrettelagte dokumenter, stævnings- og domskoncepter, m.m.

Desuden er der kommet en række materialer fra Generalauditøren og Justitsministeriet på denne måned, fx journaler og justitsprotokoller. Fra Garnisons Pastorat, Odense St. Knuds Kirkeinspektion og Tønder Præstearkiv m.fl., ligger der nu kirkeregnskaber og kommunionsbøger.

Og fra Danmarks første offentlige sygehus, Frederiks Hospital i København er der digitaliseret en række syge- og anmeldelsesprotokoller.

Se oversigterne over materialet:

Pdf-ikonViborg Landsting

Pdf-ikonMateriale fra Generalauditøren, Justitsministeriet, m.m.

Pdf-ikon Kommunionsbøger, sygeprotokoller, kirkeregnskaber, m.m. 

Pdf-ikonDanske Kancelli

God fornøjelse med juni måneds nye materialer på Arkivalieronline!