tirsdag 19. nov. 2019

Nyt fra Link-Lives – forskningsprojektet om de mange livsforløb

Forskningsprojektet Link-Lives – der arbejder med at etablere livsforløb for (næsten) alle danskere mellem 1787-1968 – har nu en hjemmeside, hvor du kan følge projektets aktiviteter.

Et samarbejde, et forskningsprojekt og en stor ambition

Link-Lives er et tværfagligt forskningsprojekt, der etablerer historiske livsforløb og familieforbindelser ved at forbinde folketællinger og arkivernes kilder om dåb, vielser og begravelser ved hjælp af nyeste computerteknologier. Målet er at skabe en database med livsforløb over alle personer – eller så mange som muligt – der har boet i Danmark siden 1787.

Med de mange livsforløb kan der forskes i både historieforskning, sundhedsforskning, slægtsforskning og demografi. Informationerne fra projektet Link-Lives vil nemlig give forskerne mulighed for at undersøge de sociale og biologiske mønstre, der tegner sig på tværs af generationer.

Ny hjemmeside – link-lives.dk

Nu kan du følge Link-Lives på projektets nye hjemmeside link-lives.dk, hvor projektdeltagerne vil blogge om resultater, metoder, overvejelser og delprojekter undervejs.

På link-lives.dk vil du også på sigt kunne søge i og udforske de livsforløb fra både 1700- og 1800-tallet, der etableres undervejs i projektet.

Ønsker du at følge med i Link-Lives, kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev.

Besøg den nye hjemmeside for Link-Lives her.

Frivillig indsats er fundamentet for Link-Lives

At forskerne i Link-Lives nu kan forbinde de historiske kilders oplysninger om den samme person i så stor skala, skyldes, at frivillige i årevis har investeret tusindvis af timer i at indtaste de håndskrevne oplysninger i arkiverne systematisk og omhyggeligt. Papir og håndskrift er dermed blevet til strukturerede digitale data, der kan behandles maskinelt.

Denne imponerende indsats kan ikke overvurderes, og projektet håber på, at frivillige også fremover vil fortsætte engagementet i de indtastningsprojekter, der foregår hos Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv.

Du kan også blive frivillig hos Rigsarkivet. Læs Vær med – bliv frivillig i Rigsarkivet.