mandag 4. sep. 2017

Ny udstilling på Rigsarkivet – Glemmer du?

Kan du forestille dig en verden uden hukommelse? Kan du forestille dig generationer blive glemt? Kan du forestille dig et samfund uden historie?

Den 1. september 2017 slog Rigsarkivet i København dørene op til en ny permanent udstilling: Glemmer du? Rigsarkivet har i de senere år haft forskellige særudstillinger med afsæt i historiske perioder. Den nye udstilling fokuserer på Rigsarkivets eget virke.

Hvad ville der ske, hvis vi ikke havde en fælles hukommelse?

Udstillingen illustrerer arkivers vigtige rolle i samfundet ved, med et blink i øjet, at lege med tanken: hvad kunne potentielle problemstillinger i samfundet være, hvis arkiver ikke eksisterede? Hvad ville der ske, hvis samfundet ikke havde en fælles hukommelse i form af dokumentation?

Arkiver er vigtige i et demokratisk samfund

Grundtanken med udstillingen er at illustrere vigtigheden i at have arkiver i et demokratisk samfund, der er baseret på dokumentation.

”Det, der gør denne udstilling anderledes, er at der i montrerne ligger både arkivalier og konstruerede dokumenter, som skal få tankerne i gang hos de besøgende”, fortæller Ronja Vejdegren, som er Rigsarkivets udstillingsansvarlige. ”Man kan også deltage i dokumentduellen, dele arkivhistorier og tips ved vores evighedstræ eller fordybe sig i vores kæmpemæssige fotovæg med 14 fotografier af dokumenter af enestående national betydning.”

Praktiske oplysninger

Hvornår: 1. september 2017. Udstillingen er permanent.

Hvor: Rigsarkivets læsesal i Provianthuset, 1218 København K