torsdag 25. okt. 2018

Ny øverste chef til Rigsarkivet

Rigsarkivets nye rigsarkivar bliver Anne-Sofie Jensen, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Kulturminister Mette Bock har udnævnt Anne-Sofie Jensen til ny rigsarkivar. Anne-Sofie Jensen tiltræder sin nye stilling den 1. januar 2019, hvor hun skal stå i spidsen for 1000 års dokumentation af Danmarkshistorien og 220 medarbejdere i Rigsarkivet. Den nuværende rigsarkivar, Asbjørn Hellum, har valgt at fratræde sin stilling efter 9 år i Rigsarkivet, da hans åremålsansættelse udløber.

Fornyelse og modernisering via digitalisering

Anne-Sofie Jensen kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Hun har en særlig indsigt i fornyelse og modernisering af den offentlige opgaveløsning via digitalisering. Hun har meget stærke kompetencer med implementering af større fællesoffentlige IT-projekter og fremstår yderst kompetent i forhold til at stå i spidsen for fortsættelsen og intensiveringen af Rigsarkivets digitale transformation.

Forstå at udnytte de nye muligheder

Anne-Sofie Jensen siger: ”Rigsarkivet løser en spændende og vigtig opgave med at dokumentere den samfundsudvikling, vi alle er en del af. Den viden og dokumentation er der for mig at se et stort potentiale i at få sat endnu mere i spil til gavn for både borgere, forskere og offentlige institutioner. Her skal vi forstå at udnytte de nye muligheder, den teknologiske udvikling og digitalisering af samfundet giver os, og det glæder jeg mig rigtig meget til at tage fat på sammen med medarbejderne i Rigsarkivet.”

Frem til 1. januar 2019 er Ole Magnus Mølbak Andersen (vicedirektør) konstitueret rigsarkivar.

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse: Øverste chef til Rigsarkivet er fundet (pressemeddelelse er ikke længere tilgængelig på kum.dk)

Pressekontakt:
Rigsarkivets presseansvarlige Julie Avery, tlf. 41 71 72 41, jav@sa.dk