tirsdag 29. jan. 2019

Ny blog om crowdsourcing fra Rigsarkivet

Vil du følge med i, hvad der sker inden for crowdsourcing og citizen science? Så er vores nye blog borgerforskning.dk stedet, hvor du finder ny information og viden om emnerne.

‘Borgerforskning’ er en samlet betegnelse for crowdsourcing og citizen science, som er de emner, bloggen vil beskæftige sig med.

Følg med i nye tiltag i Danmark og udlandet

Bloggen er et selvstændigt medie, der samler oplysninger om nye tiltag i både Danmark og udlandet. Vi vil fortælle om Rigsarkivets egne initiativer og tiltag samt om de mange frivillige, der dagligt yder en stor indsats for at gøre kulturarven mere tilgængelig. Vi vil også fortælle om lignende projekter i ind- og udland.

Bloggen vil have en nyhedsorienteret tilgang og arbejde med et udvalg af forskellige formidlingsformer – fra artikler til video og animationer.

Inspiration til nye initiativer og samarbejder

“På borgerforskning.dk interesserer vi os f.eks. for, hvad der gør kildeindtastningsprojekter evigt aktuelle, hvad resultaterne bruges til, og hvordan samarbejder mellem kulturinstitutioner, private virksomheder og borgere opdyrkes. Formålet er at inspirere til at skabe endnu flere initiativer og ressourcer til glæde for alle, der ser kulturarven og arkiverne som kilde til indsigt og erkendelse”, siger områdeleder i Rigsarkivet, Allan Vestergaard.

Også Katrine Tovgaard-Olsen, der er daglig leder af Rigsarkivets egen crowdsourcing, glæder sig over det nye tiltag:

”I Rigsarkivet har frivillige i årevis har været med til at revolutionere måden kulturarven gøres tilgængelig på. Den indsats vil vi gerne hylde og anerkende gennem bloggen. Samtidig opstår der uendelig mange spændende tiltag både her til lands og i udlandet, og crowdsourcing kan gribes an på uendeligt mange forskellige måder. Her vil bloggen være et sted, hvor vi kan lade os inspirere og lære af hinandens erfaringer”.

Gå til borgerforskning.dk