tirsdag 13. apr. 2021

Nu begynder 5. sæson af Forsvundne Arvinger

Den 12. april løber første afsnit i 5. sæson af Forsvundne arvinger over skærmen. Sammen med DR’s vært Mette Frisk dykker arkivar Adam Jon Kronegh ned i 470 hyldekilometer Danmarkshistorie i jagten på forsvundne arvinger. Hvis du selv er nysgerrig efter at søge i arkiverne er der mange gode tips at hente på Rigsarkivets hjemmeside.

TV-serien Forsvundne Arvinger viser, hvad der sker, når en bobestyrer beder Rigsarkivet om hjælp til at finde arvinger til en afdød person. I hvert program kan seere følge opklaringen af en konkret sag, hvor arkivar Adam John Kronegh går på jagt i arkiverne, mens Mette Frisk opsøger de pårørende og stykker historien sammen.

Forsvundne Arvinger viser, hvordan arkiverne vækkes til live, når vi stiller spørgsmål til skæbner. Samtidig får du som seer også et nuanceret indblik i vigtige dele af Danmarks og danskernes historie.

I første afsnit, der går under titlen Kvindebedårerens søn, hører vi om Verner, der ved sin død ikke umiddelbart efterlader sig arvinger. Det viser sig dog at Verners familie slet ikke er så lille, som man skulle tro. I det første afsnit er omdrejningspunktet i arkivet bidragssager og faderskabssager. Dette er arkivgrupper, der ofte bliver anvendt til slægtsforskning.

Hvis du selv mangler en brik i familiepuslespillet findes der mange gode råd og vejledninger på Rigsarkivets hjemmeside. Du kan for eksempel læse, hvordan du selv kan søge oplysninger i vejledningen om faderskabssager, eller finde gode råd og tips baseret på tidligere sæsoner på siden om Forsvundne Arvinger.

Hvis du derimod søger oplysninger om dig selv, så kan du bestille her.

Se femte sæson, der sendes på DR1 mandage kl 20.00, eller se Forsvundne Arvinger, når det passer dig.

Forsvundne Arvinger 5
Fotograf: Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

 

Find selv din og familiens historie i arkiverne

Mange arkivalier er digitaliserede, så du hjemmefra kan finde oplysninger om din slægt og familie. Læs her, hvordan du kan finde oplysninger i arkiverne: