fredag 23. apr. 2021

Læsesalene i Viborg, Odense og Aabenraa er lukkede

En præcisering af retningslinjerne for genåbningen af kulturlivet, betyder at vi holder lukket på læsesalene i Viborg, Odense og Aabenraa. Læsesalen i København har fortsat åben. Læs om baggrunden her.

Onsdag den 21. april åbnede Rigsarkivets fire læsesale igen efter vinterens nedlukning. Kulturministeriet har siden præciseret, at den politiske rammeaftale for genåbningen af Danmark kun gælder arkivlæsesale i tilknytning til biblioteker. Det betyder, at Rigsarkivets læsesale i Viborg, Odense og Aabenraa skal holdes lukket. Læsesalen i Den Sorte Diamant i København kan fortsat holde åben, da læsesalen er fælles med Det Kongelige Bibliotek. Se åbningstider for forskerlæsesalen her.

Rigsarkivets følger Kulturministeriets retningslinjer for kulturlivet

Hvor arkiver hidtil har fulgt samme retningslinjer som bibliotekerne, præciserer Kulturministeriet at: ”visse lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, skal holdes lukkede for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, kulturhuse, biografer, arkiver, aftenskoler…”. Læs mere om Kulturministeriets retningslinjer for kulturlivet under Covid-19.

Vi ved at mange har set frem til igen at kunne bruge læsesalene efter vinterens nedlukning, og vi beklager den ulempe og gene, du oplever som bruger af Rigsarkivets læsesale.

Følg information om foråret på Rigsarkivets læsesale

Vi ved ikke, hvornår det bliver muligt at åbne læsesalene uden for København. Du kan følge vores information om foråret på Rigsarkivets læsesale, som vi opdaterer i takt med at retningslinjerne ændres. Du kan også tilmelde dig Rigsarkivets nyhedsbreve, så holder vi dig opdateret på mail.