fredag 22. sep. 2017

Indtastningsprojektet KIP fylder 25 år

I år er det 25 år siden, at Danmarks ældste kildeindtastningsprojekt begyndte. Det skulle siden blive til KildeIndtastningsProjektet (KIP) og Dansk Demografisk Database.

KildeIndtastningsProjektet (KIP) begyndte som et samarbejde mellem slægtsforskningsforeninger og Dansk Data Arkiv. Formålet var at koordinere og fokusere den kildeafskrivning, der fandt og finder sted. Få år senere var projektet så langt, at der blev mulighed for at oprette Dansk Demografisk Database, hvor alle frit og gratis kan søge i de indtastede data. Kildeafskrivning og indtastningerne står de frivillige indtastere for.

På de 25 år er der blevet indtastet 19,5 million poster fra primært folketællinger og kirkebøger, og der indtastes stadig. Næsten otte folketællinger er helt indtastet og flere er undervejs. Intet af dette kunne være nået uden det tætte samarbejde mellem de mange frivillige indtastere, organisationer og Rigsarkivet. Alle indtastningerne ligger i databasen Dansk Demografisk Database, hvor alle kan søge frit og gratis.

Den 10. oktober 2017 bliver jubilæet fejret med en reception på Rigsarkivet, Odense.
Læs mere og tilmeld dig her