fredag 12. okt. 2018

Jagten på de forsvundne arvinger fortsætter

Fra onsdag den 24. oktober kl. 20.00 dykker arkivar Adam Jon Kronegh og Mette Frisk endnu en gang ned i Rigsarkivets 465 hyldekilometer Danmarkshistorie i jagten på de forsvundne arvinger. DR starter en ny sæson af ”Forsvundne arvinger” og Rigsarkivet spiller en helt central rolle.

TV-serien viser, hvad der sker, når en bobestyrer beder Rigsarkivet om hjælp til at finde arvinger til en afdød person. Hvert program viser opklaringen af en konkret sag og samtidig kan seerne få et indblik i interessante dele af Danmarks historie. Forsvundne arvinger viser, at sporene kan følges og trådene samles, fordi Rigsarkivet bevarer de originale dokumenter til det danske samfunds udvikling.

”Rigsarkivet er ikke et depot for gammelt papir”, fortæller arkivar Adam Jon Kronegh. ”Der er god grund til, at vi opbevarer autentiske dokumentation fra Danmarks historie. Vi har historier om høj og lav, om hverdagsliv og Danmarkshistoriens store begivenheder. Det handler om menneskers skæbner og handlinger. Uden ’vores fælles hukommelse’, bliver vi et dement samfund.”

Søg selv viden om din og familiens historie i arkiverne