fredag 2. feb. 2018

Forsvundne Arvinger #1 – Mange spørgsmål om adoption, faderskab og tvangsfjernelser

Da første afsnit af DRs udsendelsesrække De Forsvundne Arvinger rullede over skærmen på DR1 i denne uge så 767.000 med, da Rigsarkivets arkivar Adam Jon Kronegh og DRs Mette Frisk fandt frem til en bortadopteret kvinde, og førte to halvsøstre sammen. Måske har programmet inspireret dig til at finde oplysninger om din egen historie i arkiverne?

Gennem 8 afsnit følger DRs Mette Frisk arbejdet med arvingeundersøgelser i Rigsarkivet. I første afsnit, der blev sendt på DR1 tirsdag d. 30. januar, dykkede arkivar Adam Kronegh ned i bl.a. kirkebøger, folkeregisterkort og mødrehjælpens arkiv, for at finde frem til en forsvunden arving.

Mange spørgsmål om adoption, faderskab og tvangsfjernelser

Efter første udsendelse, har rigtig mange danskere har fået blod på tanden efter at finde viden om deres egen historie, og Rigsarkivet oplever et boom både på Facebook og via Spørg Rigsarkivet i spørgsmål om, hvordan man finder adoptionssager, ’uægte børn’ og børn, der er anbragt udenfor hjemmet.

Det er alt sammen sager og emner du kan finde spor og dokumentation om i Rigsarkivet, hvor vi bevarer arkiver fra mere end 120.000 forskellige myndigheder, institutioner og private personer. Her er nogle steder, du kan starte:

Rigsarkivet sidder klar til at svare på seernes spørgsmål

Andet afsnit af Forsvundne Arvinger bliver sendt tirsdag d. 6. februar. Efter programmet kan du chatte med arkivar Adam Kronegh på DRs hjemmeside.

Rigsarkivets arkivarer sidder klar ved tasterne på Facebook efter hver udsendelse, klar til at vejlede i, hvordan du finder din og din families historie i Rigsarkivet. Det kommer til at ske i begivenheder på Facebooksiden Rigsarkivets Brugerforum.

Læs og se mere