fredag 26. jan. 2018

Gør som i Forsvundne Arvinger – søg viden om din og familiens historie i arkiverne

Rigsarkivet spiller en central rolle i TV-serien Forsvundne Arvinger. Sammen med DRs vært Mette Frisk, dykker Rigsarkivets arkivar Adam Jon Kronegh ned i 460 hyldekilometer Danmarkshistorie i jagten på de forsvundne arvinger. Det er de originale kilder til det danske samfunds udvikling og her findes spor fra os alle - fra vugge til grav. Måske har programmet også inspireret dig til at finde oplysninger om din egen historie i arkiverne?

** Opdateret 05-03-2018 **

De første 3 afsnit af serien blev sendt på DR1 i januar/februar 2018, og de næste afsnit forventer DR at sende i efteråret 2018.

Serien viser, hvad der sker, når en bobestyrer ikke kan finde arvinger efter en afdød og beder Rigsarkivet om hjælp. I hvert program kan du følge opklaringen af en konkret sag og får samtidig et indblik i særligt interessante danmarkshistoriske spor fra perioden.

Uden fælles hukommelse bliver vi et dement samfund

”Rigsarkivet er ikke et depot for gammelt papir”, fortæller arkivar Adam Jon Kronegh. ”Der er god grund til, at vi opbevarer autentiske dokumentation fra Danmarks historie. Vi har historier om høj og lav, om hverdagsliv og Danmarkshistoriens store begivenheder. Det handler om menneskers skæbner og handlinger og uden ’vores fælles hukommelse’, bliver vi et dement samfund. Serien viser meget tydeligt, at sporene kan følges og trådene samles, fordi vi har Rigsarkivet.”

Rigsarkivet sidder klar til at svare på seernes spørgsmål

Rigsarkivets arkivarer sidder klar ved tasterne på Facebook efter hver udsendelse, klar til at vejlede i, hvordan du finder din og din families historie i Rigsarkivet. Det sker i begivenheder på Facebooksiden Rigsarkivets Brugerforum.

Inspireret? – Vi guider dig til at bruge arkivet

Har Forsvundne Arvinger inspireret dig til at dykke ned i arkiverne, guider vi dig til at søge viden om din og familiens historie i Rigsarkivet på baggrund af udsendelsernes tematikker.

Find mere viden om brug af arkivet

Mere om Forsvundne Arvinger på DRs website