onsdag 19. maj. 2021

Rigsarkivets læsesale er åbne

Her kan du følge med i hvordan Rigsarkivets læsesale har åbent i foråret og hvilke retningslinjer der gælder på læsesalene. Vi opdaterer løbende informationen efterhånden som retningslinjerne ændrer sig.

Den 21. april slog vi dørene op til Rigsarkivets læsesal i København, og den 25. maj kunne vi også åbne læsesalene i  Aabenraa, Odense og Viborg.

Åbningstider

Læsesalene i Aabenraa, Odense og Viborg holder åbent med normale åbningsdage og –tider. Læsesalen i København holder åbent med sommeråbningstider, dvs. tirsdag til torsdag: kl. 9-17.

Se læsesalenes åbningsdage og -tider her.

Du skal forlænge eller genbestille dine gamle bestillinger

Siden vi lukkede læsesalene i december, har vi automatisk forlænget lånetiden, for dig, der har bestilt arkivalier til læsesalene. For at skabe plads til dine og andre brugeres nye og aktuelle bestillinger, udløb de fleste aktive lån d. 1. maj. Hvis du har bestilt arkivalier, skal du derfor have modtaget en mail om at dine lån udløber. Du kan selv forlænge lånetiden, medmindre den samlede lånetid er overskredet. I så fald kan du afslutte lånet og hurtigt bestille dine arkivalier på ny, når du er logget ind på ’mine sider’.

Vent på mail om dine bestillinger, før du kommer på læsesalen

Vi har modtaget rigtig mange bestillinger under nedlukningen. Vi ekspederer fortsat og for at du ikke kommer forgæves, er det derfor vigtigt du venter med at komme på læsesalen, til du har modtaget mail om at dine arkivalier kan benyttes på læsesalen – også selvom du måske har bestilt for længe siden. Vi håber på din forståelse og tålmodighed.

Begrænsede pladser kan give risiko for ventetid

For at overholde afstandskravet, kan vi kun bruge hver anden plads på vores læsesale i Odense, Aabenraa og Viborg. I København tildeles som udgangspunkt hver anden plads, men hver plads vil kunne benyttes, hvis der bliver brug for det. Det er ikke mulig at reservere en læsesalsplads på forhånd. Da vi forventer stor tilstrømning til læsesalene efter nedlukningen, må du være forberedt på at du skal vente i kø for at komme på læsesalen, eller må komme igen en anden dag. Vi beklager ulejligheden og håber på din forståelse.

Retningslinjer på læsesalene

Når du besøger Rigsarkivets læsesale er der en række retningslinjer du skal følge. På læsesalene gælder følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

  • Mød ikke op, hvis du er syg eller har symptomer
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Følg altid medarbejdernes anvisninger

Læs vores retningslinjer for brug af læsesalene og se Kulturministeriets retningslinjer for kulturinstitutioner.

Vi glæder os til at tage godt imod dig igen på Rigsarkivets læsesale. Find adresser og åbningstider her.

Denne nyhed opdateres løbende, efterhånden som retningslinjer og restriktioner for læsesalene ændrer sig. Vi anbefaler derfor, at du tjekker denne nyhed inden dit besøg på læsesalen. Senest opdateret: 16. juni 2021.