onsdag 8. sep. 2021

Du kan igen få hjælp af frivillige vejledere

De frivillige vejledere og fotografer vender tilbage til Rigsarkivets læsesale, efter en lang nedlukning. Har du brug for hjælp til at komme i gang eller komme videre med slægtsforskning, så få hjælp af garvede slægtsforskere.

Vi er glade for at kunne byde de frivillige vejledere tilbage til tre af Rigsarkivets læsesale fra september 2021. Efter en lang nedlukning i forbindelse med corona, er de gode frivillige kræfter tilbage i Viborg, Odense og Aabenraa.

Hjælp til både garvede og nybegyndere

En gang om måneden stiller garvede slægtsforskere deres viden og erfaring til rådighed for andre. Du er velkommen uanset om du er nybegynder i slægtsforskning, eller om du er garvet, og har brug for sparring til at komme skridtet videre. Det eneste du skal gøre er at medbringe din egen computer og dit gode humør.

Hvornår er de frivillige vejledere på din læsesal?

Du kan se, hvornår du kan møde de frivillige vejledere på din læsesal i Rigsarkivets arrangementskalender eller læse om, hvordan du får hjælp af frivillige vejledere til slægtshistoriske spørgsmål. Desværre har vi stadig ikke mulighed for at understøtte den frivillige vejledning på læsesalen i Den Sorte Diamant i København.

Frivillige digitaliserer også igen

Efter en lang nedlukning er de frivillige fotografer vendt tilbage til fotoværkstederne. De frivillige fotografer er med til gøre Rigsarkivets historiske dokumenter tilgængelige for alle online, og der er fotogrupper på Rigsarkivets afdelinger i både København, Viborg, Odense og Aabenraa. Læs mere om fotogrupperne i Rigsarkivet.

Det var glade og tålmodige frivillige fotografer, der endelig kunne møde ind på de genåbnede fotoværksteder, efter et årstid væk fra linsen og arkivalierne. Fotograferne er i fuld sving og ‘skyder’ blandt andet formynderretssager, pasprotokoller, kirkebøger og dødsattester. Materialerne kommer løbende på Arkivalieronline, hvor de ligger frit tilgængelige, så alle kan få glæde af dem. Se oversigter over nyt på Arkivalieronline i august.

Hjertelig velkommen tilbage – og vel mødt på Rigsarkivets læsesale!