torsdag 7. jul. 2016

DR K og seniorforsker Steen Andersen giver dig historien om C.F. Tietgen

I tredje afsnit af DR K-serien Grever, godsejere & gullaschbaroner, der bliver sendt tirsdag d. 12. juli 2016 kl. 20:00, giver Rigsarkivets arkivar og seniorforsker Steen Andersen dig historien om Danmarks første industrifyrste C.F. Tietgen.

En fantastisk og bjergtagende historie

C.F. Tietgen begynder sit liv i et af Odenses fattige kvarterer, og hans historie slutter i Marmorkirken i København, som han genopbyggede for egne midler. Det er fortællingen om kapitalismens og liberalismens store gennembrudsår i anden halvdel af det nittende århundrede. Om tiden økonomiske sværvægter, som forstod at knytte de helt rigtige kontakter – endda helt ind i kongehuset. Manden blev en myte, allerede mens han levede.

Rigsarkivet har hele privatarkivet for C.F. Tietgen

“Rigsarkivet har det hele – og mere til. Vi har hele C.F. Tietgens fantastiske privatarkiv og Det Store Nordiske Telegraf-Selskabs arkiv, det selskab var juvelen i Tietgens imperium. Og der findes et hav af gode billeder af Tietgen, hans skibe, telegrafstationer i Rusland og i Asien. Det er bare en så fantastisk og bjergtagende historie.”

Steen Andersen, Arkivar og seniorforsker i Rigsarkivet