mandag 8. nov. 2021

Data om kommunalvalg og – politik fra 1970’erne til i dag

Den 16. november 2021 skal vi stemme til kommunal og regionsvalg. I den anledning har vi samlet næsten 100 datasæt i et overblik, som du kan bruge i din forskning, til kilder eller hvis du bare er almindeligt interesseret.

Få overblik over, hvordan du bruger Rigsarkivets store samling af data om kommunalpolitik og kommunalvalg fra 1970’erne til i dag. De fleste data er surveydata, men du finder også registre og databaser.

Mange vinkler på kommunalvalg og – politik

Der er datasæt om fx serviceniveauet i danske kommuner, vælgeres præferencer og kommunalpolitikere, for at nævne nogle få. Data kan belyse emner, der spænder fra, hvorfor nogle vælgere stemmer anderledes ved kommunalvalg end folketingsvalg, hvordan ledelsen i danske kommuner har ændret sig gennem tiden og hvorfor kommunalpolitikere genopstiller på trods af stigende arbejdspres. Du finder flest surveys (spørgeskemaundersøgelser), med mange forskellige populationer som fx kommunalpolitikere, vælgere, kommunaldirektører og brugerne af kommunale services.

Sådan får du fat i data

Besøg vores temaside. Klik på det datasæt du ønsker, så kommer du til en bestillingsside. De fleste datasæt på listen er frit tilgængelige, og du kan forvente at modtage data inden for fire arbejdsdage. Nogle kræver dog, at den afleverende forsker/myndighed giver tilladelse inden udlevering, og så kan det tage længere tid. Hvis du har spørgsmål til indhold i data, bestilling eller adgang, så skriv til DATA@sa.dk.