tirsdag 4. jul. 2017

Brugere lægger Rigsarkivets arkivalier på Arkivalieronline

92.000 nye billeder af arkivalier er i løbet af de seneste to uger kommet på Arkivalieronline, takket være ca. 40 frivillige, som flere gange om ugen fotograferer arkivalier på Rigsarkivets læsesale, og efterbehandler billederne så de bliver klar til upload.

Den frivillige fotografering finder sted på Rigsarkivets læsesale i både Viborg, Odense, Aabenraa og København. For de frivillige fotografer i Viborg og København er det første gang resultatet af deres arbejde bliver lagt på Arkivalieronline. For fotogruppen i Odense er der tale om et rekord stort upload  på hele 80.000 nye billeder.

Blandt de billeder der er kommet på Arkivalieronline takket være fotogruppernes imponerende indsats er billeder af dele af Sundhedsstyrelsens dødsattester fra Frederiksborg, Sorø og Viborg amter, samt fynske brandprotokoller, søruller, jordemoderprotokoller og arrestprotokoller.

Der kommer løbende nye uploads på Arkivalieronline med billeder taget og efterbehandlet af frivillige.

De affotograferede dødsattester indgår i endnu et projekt for frivillige

Efterhånden som dødsattesterne kommer på Arkivalieronline, bliver de også lagt til indtastning på Rigsarkivets indtastningsportal (https://cs.sa.dk) Her kan frivillige hjælpe med at afskrive dødsattesterne og taste dem ind i en søgbar database over hvad danskerne døde af i gamle dage.

Læs mere om at blive frivillig på Rigsarkivet

Følg med i kommende uploads på Arkivalieronline