mandag 31. maj. 2021

Aflevering og hjemlån af arkivalier genåbner for myndigheder

Du kan nu igen aflevere data og papirarkivalier til Rigsarkivet på alle vores fire adresser. Også Myndighedslånet er åbent igen. Læs om hvordan du som myndighed igen kan aflevere eller låne egne arkivalier.

Vi åbner igen for både modtagelse af data og papirarkivalier og for udlån af jeres egne arkivalier. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer vedrørende corona og beder dig om at gøre det samme. Se retningslinjerne på coronasmitte.dk

Aflevering af arkiveringsversioner

Du kan igen aflevere arkiveringsversioner af data til Rigsarkivet, på samme måde som før nedlukningen. Se Rigsarkivets retningslinjer for aflevering her.

Der kan gå lidt længere end normalt, inden du modtager en kvittering for aflevering, da vi forventer at modtage et stort antal arkiveringsversioner i den kommende tid. Vi behandler dem i den rækkefølge, vi modtager dem, og du må derfor regne med en længere sagsbehandlingstid end normalt.

Aflevering af papirarkivalier

Du kan igen kontakte Rigsarkivet for at aftale både godkendelse af en klargjort aflevering og modtagelse i vores magasiner. Kontaktoplysninger fremgår af jeres afleveringsbestemmelse.

I København flytter vi fra Slotsholmen til Kalvebod Brygge

Hvis du bruger Rigsarkivet i København, skal du være opmærksom på at vi flytter fra vores adresse i Rigsdagsgården, hvor vi har sidste åbningsdag i receptionen mandag den 31. maj. Læs mere om flytningen til Kalvebod Brygge.

Når du som myndighed vil aflevere arkivalier eller hjemlåne materiale fra egne arkiver i København, skal du fra 1. juni henvende dig i receptionen på Kalvebod Brygge 34.

Myndighedslånet er åbent fra 31. maj

Rigsarkivets udlån til myndigheder åbner igen den 31. maj 2021 både i København, Viborg, Aabenraa og Odense. Find åbningstider og kontaktinformation her.