torsdag 17. jun. 2021

Åbningstider på Rigsarkivets læsesale juli 2021

Læsesalene i Odense og Aabenraa er lukkede i juli, ligesom du ikke kan fjernlåne arkivalier mellem læsesalene i sommerpausen. Læs om juli måned på Rigsarkivets læsesale her.

Næsten normale tilstande efter corona

Efter et langt år med skiftende restriktioner på læsesalene, er der nu næsten normale tilstande for dig, der vil besøge en af Rigsarkivets læsesale. Du skal ikke længere bruge coronapas eller mundbind/visir, når du besøger os på læsesalen. Vi håber stadig, at du vil vise hensyn, holde afstand og vi forventer du udskyder dit besøg, hvis du har symptomer på sygdom. Vi skal stadig overholde afstandskrav, der betyder at vi på læsesalene har færre pladser til rådighed. Du kan ikke bestille plads på forhånd, men der har ikke hidtil været pladsproblemer på læsesalene. Læs retningslinjer for besøg på læsesalene her.

Lukket i Aabenraa og Odense i juli måned

Læsesalene i Aabenraa og Odense holder lukket hele juli måned, så onsdag den 30. juni er sidste chance for at besøge disse læsesale inden sommerpausen.

Læsesalene i Viborg og København har åbent som normalt. Bemærk at læsesalen i København har særlige sommeråbningstider i juli og august måned, nemlig tirsdag til torsdag kl. 9-17. Se åbningstider for læsesalene her. Bemærk også, at der på læsesalen i København vil være vejledning i færre timer end ellers. Vi opdaterer sa.dk, når vi kender de nøjagtige tidspunkter.

Du kan ikke fjernlåne arkivalier mellem læsesale i juli

Som sædvanlig bliver der ikke sendt arkivalier i fjernlån i juli måned. Sidste frist for bestilling af fjernlån til ekspedition inden sommerpausen er torsdag den 24. juni kl. 12. Første kørsel med fjernlån efter sommerpausen er mandag d. 2. august. Ferielukningen gælder ekspedition af fjernlån i hele Rigsarkivet. Læs mere om at fjernlåne arkivalier.

Brug Rigsarkivet online – hele sommeren

Vær med til at indtaste kilder

Gør historien søgbar og brugbar for alle. Læs vejledning til nye indtastere  eller gå til indtastningsportalen. Skriv til crowd@sa.dk hvis du har brug for hjælp.

Læs originale kilder online og tag kursus i krøllede bogstaver

Find mere end 75 millioner digitaliserede dokumenter om alt mellem vugge og grav. Gå til Arkivalieronline. Eller brug sommeren på at lære at læse gotisk håndskrift, som blev brugt i Danmark frem til 1875. Gå til online kursus i gotisk håndskrift.