tirsdag 24. maj. 2022

Åbningstider og fjernlån på læsesalene – sommer 2022

Læsesalene i Odense og Aabenraa samt fjernlåneter lukkede i juli måned. Læs om sommeren på Rigsarkivets læsesale her.

Sommeren står for døren – også på Rigsarkivets læsesale, hvor både brugere og medarbejdere skal have snuden lidt op fra arkivalierne og ud at få sol på næsen.

Lukket i Aabenraa og Odense i juli måned

Læsesalene i Aabenraa og Odense holder lukket hele juli måned. Sidste dag før sommererpausen er således:

  • Aabenraa: onsdag den 29. juni.
  • Odense: torsdag den 30. juni.

Forkortet åbningstid i København i juni, juli og august

Vi har åbent tirsdag, onsdag og torsdag som altid, men fra 1. juni til 31. august 2022 kører vi med sommeråbningstider, og lukker derfor en time før i denne periode. Rigsarkivets læsesal i København følger åbningstiderne hos Det Kongelige Bibliotek. Normalt er der kun forkortet åbningstid i juli og august. Den ekstraordinært lange periode med sommeråbningstider, skyldes at Det Kongelige Bibliotek er ved at flytte en stor del af deres samling til et nyt magasin. Åbningstiderne i København fra 1. juni til 31. august er således:

  • Åbningstid på læsesalen: kl. 9.00-17.00.
  • Vejledning: kl. 9.00-16.00.
  • Udlevering af arkivalier: kl. 9.00-16.30.

Tjek åbningstiderne inden dit besøg

Læsesalen i Viborg har åbent som normalt, dvs. Tirsdag-torsdag: kl. 9-16. Vi er ved at få renoveret taget, og som bruger må du forvente mere larm end vanligt.

Se åbningstider for alle fire læsesale her.

Fjernlån mellem læsesalene er sommerlukket i juli

På grund af sommerferie bliver der, som sædvanlig, ikke sendt arkivalier eller film i fjernlån i juli måned. Ferielukningen gælder ekspedition af fjernlån mellem alle afdelinger og læsesale i Rigsarkivet.

Sidste frist for bestilling af fjernlån til ekspedition inden sommerpausen, er:

  • torsdag den 23. juni 2022 kl. 12.00.

Læs om at fjernlåne arkivalier.

Brug Rigsarkivet online – hele sommeren

Vær med til at taste kilder

I Rigsarkivet kan du deltage i tilgængeliggørelsen af de historiske dokumenter, fx ved at indtaste kilder. Du kan sidde hjememfra eller mødes med andre og taste sammen. Læs om hvordan du kan taste kilder i Rigsarkivet, og gøre den arkivalske kulturarv tilgængelig for flere. Du kan også gå direkte til indtastningsportalen.

Brug Arkivalieronline eller tag kursus i krøllede bogstaver

Find mere end 75 millioner digitaliserede dokumenter om snart sagt alle emner gennem historien – Gå til Arkivalieronline. Eller brug sommeren på at lære at læse gotisk håndskrift, som blev brugt i Danmark frem til 1875. Gå til online kursus i gotisk håndskrift.

God sommer!