Arkivalier og historier fra Danmarks kolonitid i Vestindien

På websitet "Vestindien - kilder til historien" kan du se beskrivelser, protokoller, breve og illustrationer fra perioden og læse en række historier som introduktion til aspekter af Dansk Vestindiens historie. Materialet er på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

I næsten 250 år var Danmark kolonimagt i Vestindien. Fra koloniens grundlæggelse i 1672 til salget til USA i 1917.

En enorm mængde dokumentation

Helt unikt er der bevaret en enorm mængde beskrivelser, protokoller, breve og illustrationer, som giver en enestående indsigt i historien. For historikere, for det vestindiske og det danske samfund – og for alle de efterkommere, hvis forfædre var slaver, bosættere eller magtelite.

Website giver adgang til dokumenterne

Websitet Vestindien – kilder til historien er udviklet af Rigsarkivet som markering af, at det i 2017 var 100 år siden, at Danmark solgte de tre vestindiske øer til USA. Via websitet kan du få adgang til dokumenterne fra Danmarks kolonitid i Vestindien, se tidslinje og læse en række historier som introduktion til aspekter af Dansk Vestindiens historie.

Besøg Vestindien – kilder til historien

En bevilling på 10 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden og en bevilling på 4,2 mio. kroner fra det danske kulturministeriums pulje til bevaring af danske kulturminder i udlandet har muliggjort projektet.