Gør som i Forsvundne Arvinger – søg viden om din og familiens historie i arkiverne

Rigsarkivet spiller en central rolle i TV-serien Forsvundne Arvinger, som blev vist på DR1 i 2018 og fortsætter i foråret 2019. Sammen med DR's vært Mette Frisk dykker arkivar Adam Jon Kronegh ned i 465 hyldekilometer Danmarkshistorie i jagten på de forsvundne arvinger. Mangler du selv en brik i familiepuslespillet, kan du gå på jagt i arkiverne.

Forsvundne Arvinger viser, hvad der sker, når en bobestyrer beder Rigsarkivet om hjælp til at finde arvinger til en afdød person. Sporene kan følges, og trådene samles, fordi Rigsarkivet bevarer de originale dokumenter til det danske samfunds udvikling.

Hvis serien har inspireret dig til at finde oplysninger om din egen og familiens historie i arkiverne, guider vi dig her…

Find selv din og familiens historie i arkiverne

Mange arkivalier er digitaliserede, så du hjemmefra kan finde oplysninger om din slægt og familie. Læs her, hvordan du kan finde oplysninger i arkiverne:

Find viden om de enkelte programmers temaer

Med udgangspunkt i de enkelte udsendelsers tematikker guider vi dig nedenfor til selv at søge viden og oplysninger i Rigsarkivet.

Forsvundne Arvinger III (2019)

Forsvundne Arvinger II (2018)

Forsvundne Arvinger I (2018)