Forskningsstrategi og forskningsplan

Rigsarkivet er en forskningsinstitution under Kulturministeriet, og en af Rigsarkivets opgaver er derfor at udøve forskning og udbrede kendskabet til forskningens resultater.

Organiseringen af Rigsarkivets forskning fremgår af forskningsstrategien og forskningsplanen, som du kan læse her på siden. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte forskningslederen.

Se mere om de enkelte forskere og forskningsemner under Forskere i Rigsarkivet

+ Åben alle- Luk alle
 • Forskningsstrategi

  Denne strategi lægger de overordnede rammer for, hvad Rigsarkivet ønsker at opnå med forskningsindsatsen. Målet er at understøtte Rigsarkivets overordnede strategi ved at bringe flere arkivalier i spil og ved at fastholde og udvikle Rigsarkivets position i den danske historiske forskerverden. Det gøres i høj grad ved at knytte forskerne sammen i forskningsmiljøer, der er fokuseret på en række satsningsområder. Satsningsområderne fremgår af forskningsstrategien.

  Rigsarkivets forskningsstrategi frem mod 2025

 • Forskningsplan

  Denne plan er den konkrete udmøntning af forskningsstrategien. Her præsenteres de projekter de enkelte forskere vil arbejde med i løbet af den periode, forskningsplanen dækker. Mange af forskningsprojekterne knyttes sammen inden for forskningsstrategiens satsningsområder.

  Rigsarkivets forskningsplan 2017-2020

 • Kontakt Rigsarkivets forskningsleder

  Hans Schultz Hansen
  Forskningsleder, dr.phil.

  Telefon: 41717401
  E-mail: hsh@sa.dk