Kulturnat på Rigsarkivet

”Skriften på væggen”- Kulturnat på Rigsarkivet, København

Christian den 4., Emma Gad, Karen Blixen, H.C. Andersen, Struensee og Caroline Mathilde bliver vakt til live til Kulturnatten på Rigsarkivet, hvor deres underskrifter lyser op i mørket. Pyrus giver autografer og en grafolog fortæller, hvad hun kan læse ud af publikums håndskrift. Så kom og vær med til en sjov aften i skriftens tegn!

Kulturelle skriftsprog er en foranderlig størrelse, der nemt kan blive glemt. Derfor bliver Rigsarkivets facade til Kulturnatten prydet med lysende underskrifter fra Danmarks historie. Under titlen ”Skriften på væggen” sættes der fokus på skriftens historie.

Som et sjovt indslag har Rigsarkivet allieret sig med en ægte arkivnisse. Det er Pyrus, der i anledning af Kulturnatten møder op og giver autografer til både børn og voksne. Senere på aftenen får man mulighed for at få analyseret sin håndskrift, når grafologen Maria Ploug indtager scenen. Hele aftenen vil der desuden være rundvisninger i magasinerne, der ellers er lukkede for offentligheden. Her kan man høre om de gamle bygninger, skriftens historie og om hvad der sker på Rigsarkivet. Frivillige slægtsforskere hjælper gæsterne med at finde spor fra slægterne og der er et skriveværksted, hvor børn og unge kan lære at skrive med fjerpen og blæk. Man kan også lave et badge, som man kan tage med hjem.

”Rigsarkivet rummer uendeligt mange historier, blandt andet skriftens historie”, fortæller projektansvarlig Ronja Hougner Vejdegren. ”I skolerne skal eleverne ikke længere have ordenskarakterer og vi skriver alle sammen på computer, men sådan har det ikke altid været. I de mange arkivalier vi har, gemmer der sig skriftlige beretninger fra fortiden. I år fokuserer vi ikke så meget på, hvad der står, men hvordan det står. Vi synes det er en fabelagtig mulighed for at give børn og voksne et indblik i, hvordan skriften har udviklet sig gennem tiden og give et bud på, hvad den betyder i dag.”

Praktiske oplysninger

Kulturnat på Rigsarkivet, København den 13. oktober kl. 18.00-23.00.
Sted: Rigsarkivet, Harsdorffsalen.
Indgang på Kulturnatten sker fra Tøjhusgade 1, 1218 København K.

Rundvisninger

Mødested: Rigsarkivet, Harsdorffsalen. Indgang på Kulturnatten sker fra Tøjhusgade 1, 1218 København K.
Tidspunkt: 18.20-22.20 med afgang hvert 10. minut.
Tilmelding: Billetter uddeles efter først-til-mølle princippet i Harsdorffsalen. Max 18 personer på hver tur.
Entré: Gratis

Pyrus, grafolog, slægtsforskningsværksted og skriveværksted

Mødested: Rigsarkivet, Harsdorffsalen. Indgang på Kulturnatten sker fra Tøjhusgade 1, 1218 København K.
Tidspunkt: 18.00-23.00.
Tilmelding: Nej
Entré: Gratis