Rigsarkivet på Historiske Dage 2018

Igen i år kan du møde Rigsarkivet i vores stand på Historiske Dage, der finder sted i weekenden den 10. og 11. marts 2018 i Øksnehallen i København. Der er adgang for publikum kl. 10:00-18:00.

Quiz, vejledning og meget andet

Rigsarkivets stand er hele 36m2, og du vil her kunne opleve lidt af hvert. Der vil være arkivquizzer, doodling af historiske underskrifter og meget andet sjovt. Samtidig vil du kunne spørge vores arkivarer om lidt af det hele, da der vil sidde vejledningspersonale hele weekenden. Sidste år blev vi faktisk kåret til årets stand – så vi har noget at leve op til…! Du finder Rigsarkivet i stand nummer 53.

Cremen af dansk historieformidling

Historiske Dage er en festival for dig, der er vild med historie. Du kan opleve spændende udstillinger, prøve nye formidlingsformer, møde interessante mennesker og få gode tilbud. Museer, arkiver, medier, forlag foreninger og forhandlere af historiske varer møder publikum i alle aldre. Der er 60 publikumsinvolverende stande, der står klar til at fascinere og inspirere. Samtidig er der 130 optrædener, debatter, samtaler, foredrag og reenactments på de 4 forskellige scener. Du vil med andre ord opleve cremen af dansk historieformidling.

  • På scenerne er Rigsarkivet repræsenteret bl.a. ved Seniorforsker, Peter Fransen der vil fortælle om hvorledes fængselsstraffen i Danmark, siden 1945, har været præget af forskellige fængselsideologiske strømninger.
  • Kristian Bruhn, der skrev sin nyligt forsvarede Ph.d.-afhandling ved Rigsarkivet fortæller om, at under og efter de slesvigske krige oprettede hærene efterretningstjenester og hvervede spioner syd for grænsen. Hvordan arbejdede de og hvad var straffen for spionage?
  • Seniorforsker Steen Andersen er moderator under Per Stig Møllers oplæg: Hvorfor ikke fred i Mellemøsten? Hvor Udenrigsminister Per Sig Møller, som EU-formand, spillede en væsentlig rolle i udformningen af den ’Køreplan for fred’, som skulle sikre varig fred.

Se hele programmet

Dato: 10.-11. marts 2018
Tid: Kl. 10-18
Sted: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København

Billetkøb