Håndbøger og opslagsværker for slægtsforskere – når netforbindelsen er gået ned

Bliv præsenteret for et dusin gode, gamle trykte opslagsværker og håndbøger, som er gode at kende som slægtsforskere eller personalhistorikere. Gratis foredrag på Rigsarkivet, København.

I 2017 ramtes vi af historiens hidtil største hackerangreb med phisting og ransomware. Vi blev vidne til, at alle myndigheder, softwareproducenter og politikere fralagde sig ansvaret, og hele historien udstillede den enkelte borgers sårbarhed. Spindoktorer søgte at flytte fokus fra problemerne ved at hævde, at ”Digitalisering er demokratisering”, men mange slægtsforskere blev sig bevidst, at også deres pc kan blive kapret.

I dette foredrag sættes fokus på alternativet til netafhængighed og blind tillid til Skyen ved at præsentere et dusin gode, gamle trykte opslagsværker og håndbøger, der bør stå fremme på enhver læsesal, som benyttes af slægtsforskere og personalhistorikere. Det drejer sig bl.a. om Encyklopædien, Trap, Blå Bog, Hvidtfeldt, Ochsner og Weilbach samt Danmarks Adels Aarbog (DAA), Dansk Biografisk Leksikon (DBL), Dansk Historisk Bibliografi (DHB), Dansk Kvindebiografisk Leksikon (DKL) og Dansk Kulturhistorisk Opslagsværk (DKO).

Ved: Tommy P. Christensen, kulturhistoriker.

Foredrag afholdes i samarbejde mellem Rigsarkivet og Samfundet for dansk genealogi og personalhistorie, www.genealogi.dk

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, København – Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1.
  • Tidspunkt: 16.00-17.00
  • Dato: 10-10-2017
  • Tilmeldingsfrist: 08-10-2017
  • Pris: Gratis

Tilmelding

Tilmelding sker på Samfundet for dansk genealogi og personalhistories hjemmeside. Tilmeld dig her.