Diakonisse i Dansk Vestindien. Foredrag i København

Følg diakonisse Maren Cathrine Knudsens liv og virke på et børnehjem på St. Croix. Hør om hvilke kilder der er brugt for at komme helt tæt på hende og få inspiration til selv at bruge kilderne. Gratis foredrag på Rigsarkivet, København.

1908 rejste diakonissen Maren Cathrine Knudsen fra en gård på Vejleegnen til tjeneste på det nystartede Dronning Louises Børnehjem i Christiansted på St. Croix. Gennem et stort kildemateriale er det muligt at komme tæt på hende og se, hvordan en diakonisse opfattede sit arbejde på øen. Undersøgelser af Maren Cathrine Knudsens personlige breve sendt til Diakonissestiftelsens forstanderinde Sophie Zahrtmann i København, årsberetninger fra Kronprinsesse Louises Forening for Syge- og Børnepleje paa de Dansk Vestindiske Øer og diakonissernes fotos giver et indblik i, hvilke succeskriterier og idealer de udstationerede diakonisser bar med sig til øerne. Der vil blive vist eksempler på kildemateriale og givet idéer til, hvordan man selv kan bruge det.

Ved: cand.mag. Lisbeth Aagaard Lykke og ph.d. Jannie Uhre Ejstrud, Vejle Museerne

Foredraget afholdes i samarbejde mellem Rigsarkivet og Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie i forbindelse med lanceringen af Personalhistorisk Tidsskrift 2017, www.genealogi.dk.

Tid og sted

  • Sted: Rigsarkivet, København – Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1
  • Tidspunkt: 16.00-17.30
  • Dato: 07-12-2017
  • Tilmeldingsfrist: 05-12-2017
  • Pris: Gratis

Tilmelding

Tilmelding sker på Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistories hjemmeside.

Tilmeld dig her