Udlændingesag

Er du kommet til Danmark i perioden 1926-1983, og har du brug for dokumentation for opholdet i forbindelse med ansøgning om SU, pension eller statsborgerskab, kan du finde oplysningerne hos Rigsarkivet.

Hvis du vil lave undersøgelsen selv

Du kan vælge selv at finde den dokumentation, du skal bruge, på Rigsarkivets læsesale.

Se her hvordan du kan finde og bestille en udlændingesag til brug på læsesalen

Kartotekerne til fremfinding af udlændingenummeret kan kun ses på læsesalen i København. Udlændingenummeret er nødvendigt for at finde udlændingesagen.

Udlændingesagen kan bestilles til alle Rigsarkivets læsesale.

Hvis du vil købe en arkivundersøgelse

Har du ikke mulighed for selv at komme på Rigsarkivets læsesal i København for at finde udlændingenummeret, kan du bestille en arkivundersøgelse, der udføres mod betaling. Du kan også købe dokumentation fra selve sagen gennem en arkivundersøgelse.

Køb en arkivundersøgelse

Det må du se

Sager om udlændinges ophold i Danmark indeholder oplysninger om rent private forhold og er omfattet af en tilgængelighedsfrist på 75 år.

Ønsker du at se en udlændingesag, der er yngre end 75 år, skal du først søge om adgang. Du kan søge om adgang via Rigsarkivets online ansøgningsskema eller via almindelig brevpost til en af Rigsarkivets afdelinger.

Vi svarer senest 14 dage efter, vi har modtaget din ansøgning.

Ingen egenbetaling i forbindelse med førtidspension

I forbindelse med ansøgning om førtidspension er det den bevilgende kommune, der afholder udgifterne i forbindelse med dokumentation for opholdet i Danmark og af flygtningestatus.