Om at være frivillig

Vær med til at gøre det nemmere for alle at bruge Rigsarkivets unikke, historiske dokumenter online.

Som frivillig i Rigsarkivet bliver du del af et stærkt fællesskab med andre engagerede, historieinteresserede mennesker.

Uanset om du vil taste kilder ind, læse korrektur eller affotografere dokumenter, er du velkommen på holdet. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan være med:

Gør en forskel for dig selv og for andre

  • 4.5 millioner. Så mange unikke besøg er der årligt på Arkivalieronline. De benytter bl.a. de dokumenter, som er affotograferet af frivillig-fotograferne på Rigsarkivets læsesale.
  • Der indtastes hvert år knap en million personnavne, stednavne og begivenheder i Rigsarkivets indtastningsprojekter. Dermed bliver det nemmere for alle at fremsøge f.eks. personer i folketællinger og dødsattester.
  • Søg i de indtastede data på ddd.dda.dk og i Søg i samlingerne.

Grunde til at være frivillig

Vi har spurgt nogle af vores frivillige, hvad der motiverer dem. Læs deres svar her:

“Det skaber glæde og giver viden.”
– Indtaster på indtastningsportalen

“Det er sjovt, og jeg leder hver gang efter bekendte.”
– Indtaster på indtastningsportalen

“Man får en indsigt, hvor man næsten mærker, hvordan fx et afslag (om en erindringsmedalje) får betydning for hele familien.”
– Indtaster på indtastningsportalen

”Der er jo kilometervis af hylder med vores fælles historie og data gemt på Rigsarkivet, og det er da en pragtfuld idé, at man ved fælles frivillig hjælp kan være med til formidle disse oplysninger ud til den brede befolkning. Samtidig møder man en masse ligesindede og kvikke pensionister på projektet. Så jeg er utrolig glad for, at jeg ved et rent tilfælde er havnet i dette projekt – og det gode ved projektet er, at man aldrig løber tør for arbejde!”
– Frivillig fotograf i København

Om Vi taster kilder i Rigsarkivet

Vil du snakke med andre, der indtaster kilder – hjælpe andre eller selv søge hjælpe? Så kom og vær med til at skabe liv i vores online fællesskab. Vi har en privat gruppe på Facebook, Vi taster kilder i Rigsarkivet, hvor du kan:

  • Få kontakt med andre, der indtaster kilder
  • Dele dine tips og tricks
  • Hente inspiration
  • Få nyt fra Rigsarkivet vedr. indtastning.