Bliv frivillig fotograf

Vær med til at digitalisere historiske dokumenter, så du og alle andre kan se dem online. Bliv en del af en fotogruppe på én af Rigsarkivets afdelinger.

Som frivillig fotograf er du med til at gøre Rigsarkivets historiske dokumenter tilgængelige for alle online. Du bliver del af et stærkt fællesskab med andre engagerede, historieinteresserede mennesker. Og så får du direkte indflydelse på, hvilke arkivalier der skal gøres tilgængelige online.

Der er fotogrupper på Rigsarkivets afdelinger i Odense, Viborg, Aabenraa og København. Grupperne mødes ca. én gang om ugen og affotograferer eller scanner arkivalier.

Skriv til crowd@sa.dk, hvis du ønsker at blive frivillig fotograf eller ønsker at starte din egen gruppe. Oplys, hvilken af Rigsarkivets afdelinger du bor tættest på (Odense, Viborg, Aabenraa, København).

Hvor mange timer, og hvornår kan du fotografere/scanne?

Man forpligter sig ikke til et bestemt antal timer om ugen. Som sikkerhedsgodkendt frivillig fotograf kan man få adgang til at fotografere uden for almindelig åbningstid.

Ingen forkundskaber er nødvendige

Det kræver ingen forkundskaber at blive del af en fotogruppe. Rigsarkivet sørger for den fornødne oplæring, og der er altid en medarbejder, man kan spørge til råds. Rigsarkivet stiller alt fornødent udstyr til rådighed.