Digidata – søg i digitalt skabte data

Digidata gør det nemmere at finde og bruge digitalt skabte data – både for dig, der er forsker, studerende eller som arbejder i en myndighed. Her kan du søge i metadata og beskrivelser af de enkelte datasæt, og finde netop de data, der er relevant for dig.

Søg ned i metadata, beskrivelser og tabeller

På Digidata kan du finde netop de data, der er relevante for dig, som forsker, studerende eller ansat i en myndighed.

Her kan du:

  • søge i metadata og beskrivelser af de enkelte datasæt – for eksempel om hvem, der har skabt data og med hvilket formål.
  • søge helt ned i hver enkelt tabel i et datasæt, og se for eksempel specifikke spørgsmålsformuleringer og kolonnebeskrivelser.
  • filtrere datasæt på periode, datatype og skaber, som gør det nemt at finde præcis det, du leder efter.

Download eller søg adgang til data

Vi passer godt på følsom data i Rigsarkivet. Det betyder, at materiale, der indeholder personfølsomme oplysninger ikke er umiddelbart tilgængeligt, selvom du kan søge det frem. I de tilfælde bliver du guidet til at søge om adgang til materialet.

En del data er frit tilgængeligt, og vi har oparbejdet mange datasæt som du kan downloade direkte i platformen. Du kan downloade data og dokumenter i forskellige formater, så du kan arbejde med det, som du foretrækker, for eksempel i et statistikprogram eller i Excel.

Besøg Digidata for at finde og bruge datasæt fra Rigsarkivets digitale samlinger.