DDD – Dansk Demografisk Database

Søg efter personer i indtastede arkivalier, eller få et uddrag af samtlige indtastninger fra én eller flere bestemte folketællinger.

I Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter personer i f.eks. folketællinger og politiets udvandringsprotokoller.

Vil du søge efter en person, kræver det at:

  • Du har enkelte supplerende informationer ud over personens navn
  • De kilder, hvor personen optræder, er indtastet i databasen

Søg i DDD, eller læs om databasens indhold og projektet

Få et uddrag

Rigsarkivet udleverer uddrag af de indtastede data til forskningsbrug. Dansk Demografisk Database giver således mulighed for at opdage nye sider af den samlede danske befolkning, eller af udvalgte befolkningsgrupper. Bestil et uddrag fra Dansk Demografisk Database.

Største og første crowdsourcing-initiativ indenfor kulturarv

DDD startede for mere end 25 år siden og er resultatet af Danmarks største og første crowdsourcing-initiativ inden for kulturarv. Kilderne er indtastet af frivillige og der bliver stadig tastet flere oplysninger ind i databaserne. Bliv klogere på Dansk Demografisk Database i filmen her (fra 2012):

Bliv frivillig indtaster på DDD

Alle, der kan læse håndskrift og har adgang til en PC, kan deltage i projektet. Hvis du har lyst til at indtaste f.eks. kirkebøger og folketællinger, kan du melde dig som frivillig indtaster.

Organisationen

Kildeindtastningsprojektet (KIP) er organisationen bag DDD. Kildeindtastningskomiteen (KIK) er KIPs styregruppe.

Kommissorium for Kildeindtastningskomiteen

+ Åben alle- Luk alle