Om DDA – Dansk Data Arkiv

Din indgang til kvantitative forskningsdata i Rigsarkivet. Her kan du finde alt om bestilling, aflevering og brug af kvantitative forskningsdata.

Søg og bestil kvantitative forskningsdata via DDA

DDA søgeservice stiller Danmarks største samling af spørgeskemabaserede forskningsdata til rådighed for forskere og studerende.

Find og bestil data i DDA søgeservice
Læs mere om DDA søgeservice

Aflever forskningsdata

Er du forsker og vil aflevere data fra dit forskningsprojekt til arkivering hos Rigsarkivet?
Udfyld anmeldelsesskema

Forskningsdatamanagement

Som forsker er det afgørende at håndtere sine data på en forsvarlig og ordentlig måde gennem hele forskningsprocessen. Læs Rigsarkivets vejledning og anbefalinger for datadokumentation, datamanagementplaner og datamanagementpolitik.

Metode & Forskningsdesign

DDAs Open Access tidsskrift Metode & Forskningsdesign giver plads til præsentation af metodevalg og konsekvenser, metodologiske refleksioner, idéer til nye veje for dataindsamling, analyse og præsentation med mere. Tidsskriftet tager afsæt i surveyforskning i samfundsvidenskab, men hensigten er at favne bredt i forhold til metoder og videnskabelige discipliner. Artiklerne i Metode & Forskningsdesign er fagfællebedømt.

KOR – Det koordinerende organ for registerforskning

Rigsarkivet fungerer som sekretariat for Det Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR), som har til opgave at styrke dansk registerforskning.