Film: Sådan foregår det, når du bestiller oplysninger om dig selv i Rigsarkivet

Vi kan ikke finde dine oplysninger via CPR-nummer

Alle borgere har sin unikke historie med særegne spor i Rigsarkivets samlinger. I 1968 fik vi CPR-registeret, og vi møder mange, der tror at vi kan finde deres sag eller oplysninger via CPR-numre. Men myndighederne, der i sin tid har skabt dokumenterne, har oftest ordnet det anderledes. Så når du bestiller oplysninger om dig selv i Rigsarkivet, starter jagten i arkiverne. I filmen her kan du følge vores arbejdsproces, når vi finder oplysninger til en borger, der har været anbragt på børnehjem som barn.

Nogle oplysninger kan vi finde på en time eller to. Andre kræver en større undersøgelse og at vi ekstraherer følsomme oplysninger om andre personer og så kan en sag tage 20 eller 30 timer. Vi skal ofte i mange forskellige registre, kartoteker og protokoller, for at finde frem til din dokumentation – og din historie.

Lang ventetid på bestilling af oplysninger om dig selv

Vi har stærkt forlængede sagsbehandlingstider, når du bestiller oplysninger om dig selv. Du kan opleve at der går op til 9-12 måneder før du modtager din bestilling. Få svar på hyppigt stillede spørgsmål om at bestille egne oplysninger, fx om Rigsarkivets svartider.