Opret en brugerprofil

For at kunne bestille arkivalier i arkivdatabasen Daisy og benytte Rigsarkivets indtastningsportal, skal du oprette en gratis brugerprofil.

En brugerprofil giver dig forskellige muligheder

Uden en brugerprofil kan du ikke bestille arkivalier i arkivdatabasen Daisy. Men der er også knyttet andre nyttige funktioner til brugerprofilen. Når du har oprettet din brugerprofil, kan du:

Opret en gratis brugerprofil hos Rigsarkivet
Eksisterende bruger? – Log ind

Opret en profil, før du besøger læsesalen

Vi anbefaler, at du opretter en brugerprofil, før du besøger en læsesal.

Når du opretter en profil, vil vi straks sende dig en e-mail, som du skal besvare, før din profil bliver aktiv. Det kan derfor være en fordel for dig at oprette profilen hjemmefra, hvis det er der, du har adgang til din mailboks.

Du kan ikke oprette flere profiler på samme e-mailadresse

Deler du din e-mail med en anden, kan I ikke begge oprette jer som brugere på den samme e-mailadresse.

Har du ikke en e-mailadresse?

Du kan godt få oprettet en brugerprofil, selvom du ikke har en e-mailadresse. Men du kan ikke gøre det selv.

Du skal henvende dig personligt på en af Rigsarkivets læsesale. På læsesalen kan du få oprettet en brugerprofil, som du kan bruge, når du skal bestille arkivalier. Men når arkivet ikke har din e-mailadresse, kan vi ikke sende en besked til dig, når det bestilte materiale ligger klar til dig på læsesalen. Du kan også opleve andre begrænsninger i din brugerprofil, hvis du opretter den uden at angive en e-mailadresse.

Offentlige myndigheder og private arkivskabere

Kommer du fra en offentlig myndighed eller privat institution, virksomhed eller organisation, der har afleveret arkivalier til Rigsarkivet, kan du få oprettet en brugerprofil til hjemlån af egne arkivalier.